Eilen oli kauan odotettu blogitapaaminen jonka järjesti Pammu ja Merja metsäkylän seurakunnassa. Paikka oli tilava ja meitä askarteluun ja leimailuun hurahtaneita oli paikalla noin 30 henkeä, mukana oli Heinikan Heini ja hänen apurinsa Niina. Oli todella ihanaa tavata vanhoja ja uusia kasvoja ( Maiju en nyt tarkoita että olisit vanha ;) ). Sain taas kivasti uusia ideoita kortin tekoon...

Syömäpuoli oli kivasti järjestetty eli nyyttäri meiningillä, jokainen sai tuoda jotakin mukaan ja Merja oli hyvin pitänyt huolen ettei monella ole samaa tavaraa syömisen suheteen mukana. Minä tein paikan päällä Coscous salaatin kurdilaisittain ja pyynnöstä laitan ohjeen tänne blogiini:

Coscous- salaatti 2:lle

2 dl coscousia

1 keskikokoinen pun. salaatti

1 pun. paprika

1 viheä paprika

pieni pala jäävuorisalaattia

ruukkupersiljasta sen verran että se näkyy salaatissa hyvin persiljan väri

jauhettua mustapippuria mielellään ei myllystä, koska se ei oo oikein kivaa kun se tulee myllystä liian suurena palana että se tuntuu hampaissa

suolaa ja sitruunahappojauhetta jota saa apteekista ( ei ole kallis )

 

1.Laita pieneen kulhoon coscousia ja lisää siihen 2 dl haaleata vettä sekä ripaaus suolaa ja anna turvota noin 15-20 min tai niin kauan kun se on imenyt suurimman osan vedestä ja että coscous on pehmeätä kun maistat. Sekoita välillä.

2. Sillä aikaa kun coscous on turpoamassa, ota punasipulista kuori pois sekä kannat ja halkaise keskeltä. Laita punasipulit pieneen astiaan ja lisää haaleata vettä, niin sipulit ei itketä eikä siinä ole niin voimakas ja korostava maku salaatissa. Pilppua lopuut ainekset niin pieniksi kuin saat. Pieni myös persiljatkin.

3. Kun coscous on turvonnut ja on pehmennyt, kaada ylimääräinen vesi pois käden avulla tai laita leivinliinan keskelle koko määrä ja sen avulla voit poistaa ylimääräisen veden pois, älä purista liikaa jotta coscous pysyy kuitenkin kosteana. Lissä mausteet, ole varovainen sirtruunahappojauheen kanssa ettei sitä menisi liikaa. Mausta vähän ensin ja maista, tarkoitus on että pienen pieni tulisuus kuitenkin on salaatissa ei kuitenkaan likkaa.

ISO kiitos Riiviölle avusta ;) tuliko syötyä matkalla loput salaatit?

 

Pammu ja Merja olivat kivasti keksineet että jokainen tuo kuoren jossa on muutama kukka, pätkä nauhaa ja muutama leimakuva, kaikki ei kuitenkaan muistanut. Jossain vaiheessa kuoret jaettiin nin että jokainen sai jonkun toisen henkiön kuoren ihan hatuista vetäen ;) Merja jakoi ne.

Tässä minun kuoren sisältö ja sitä tehty kortti, tarkoitus oli että kortin pohjan tekee itse käytten kiekroita jne. ei käytetty valmiita kuviollisia papereita. Omia ovat nuo kirjaimet, kukan keskustassa olevat pienet helmet ja kuvan kulmissa olvat pienet haaraniitit. Kuoressa oli kyllä 2 pientä haaraniittä mutta se ei riittänyt jokaiseeen kulmaan. Tuo rusetti on tehty Heinin jakamalla pätkä nauhalla, Kiitos Heini oli kiva nähdä pitkästä aikaa. ;)

1240727460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1240727346_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja tässä vähän tunnelma kuvia. Kiitos erityisesti Pammulle ja Merjalle aivan ihanasta päivästä ja tietty kaikille muillekin mukana olleille että teitte tämän tilaisuuden niin mukavan. Haleja kaikille! Nähdään joskus toistekin!

 

Carkki ja Piia niin keskittyneinä...

1240726934_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Heinikan Heini näyttää kuonka tapstreryn leimasimilla tehdään kortti.

1240726968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1240727182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Karita , Sari katselevat Maaret in kortteja...

1240727016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mitähän Maiju semoaa taas??? Niina ja Riiviö seuraavat...

1240727060_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Konkarit Calle ja Taava keskustelevat ja naurua piisaa Taavalla ainakin ;)

1240727110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässä minun pienet ostokseni.

1240727397_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ai niin joku unohti öljyn jota käytetään stumpin kanssa kun väritetään kuvia. Sinä joka unohdit ota yhettyä sähköpostiini kautta niin voin tuoda sen sulle, asut kuulemma Tampereella ja muistaakseni Eija sanoi että nimesi on Heidi.